Soeterbeeck programma | De veranderende stad

Locatie: Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 Entree: € 5,- (voor studenten)

Chatten, gamen of online iets bestellen. Voor onze dagelijkse boodschappen, sociale contacten, of vermaak hoeven we de deur niet meer uit. Maar we leven ook nog in real life, in een stad of dorp met echte mensen en offline functies en diensten. Gaan we door de opkomst van nieuwe technologieën en internet in de stad anders om met vrienden, dienstverleners, winkeliers? Wordt de digitale stad een gezellige bijenkorf of een eenzaam landschap?

Filosoof Taede Smedes, theoloog Maaike de Haardt en kunstenaar Erik Sep gaan met elkaar in gesprek over de veranderende stad in het digitale tijdperk.

Dit symposium sluit aan bij twee tentoonstellingen over de stad in Museum Het Valkhof: High Tech Romeinen, over de rol van technologie in de Romeinse stad, en Low Tech Society, met miniatuurmetropolen van kunstenaar Erik Sep. Tijdens het programma vertelt Erik Sep over zijn miniatuurmetropolen, terwijl hij er ter plekke aan verder bouwt. Vervolgens geeft filosoof Taede Smedes een lezing en gaat hij met Erik Sep en theoloog Maaike de Haardt in gesprek over de veranderende stad in het digitale tijdperk.