Soul Kitchen: voorspelbare feelgoodfilm

Plot: De Duits-Griekse horecaondernemer Zinos Kazantzakis is een vrije vogel die een smoezelige eettent runt op een verlaten industrieterrein in Hamburg. Het uitschot van de stad komt naar dit hol genaamd Soul Kitchen om er onbekommerd hun dagelijkse portie ranzige fastfood naar binnen te schuiven. Tevens woont er een oude, armzalige schipper en gebruikt een rockband het restaurant als gratis repetitieruimte. Aan dit geluk dreigt echter een einde te komen. De Belastingdienst en Keuringsdienst van Waren staan om de haverklap op de stoep. Zinos’ vriendin vertrekt bovendien naar China en hij wil haar achterna gaan. Hij bedenkt het geniale plan om de rechten van het restaurant volledig over te dragen aan zijn gokgrage, veroordeelde broer. Tel daar een hernia en een ongure zakenman die het op Soul Kitchen heeft gemunt bij op en je hebt alle ingrediënten voor deze film.

Plus: Regisseur Faith Atkin, geboren in Hamburg en van Turkse afkomst, brak internationaal door met het met prijzen overladen Gegen die Wand. Soul Kitchen toont echter meer overeenkomsten met het luchtige Kebab Connection, waarvoor Atkin het script schreef. Humor en een hoog feelgood-gehalte overheersen in beide films. Verder bestaat de cast van Soul Kitchen uit gerenommeerde Duitse acteurs. Zo is Moritz Bleibtreu, die de rol van broer Illias Kazantsakis vertolkt, onder meer bekend van Das Experiment en speelde Shayn Weiss eerder in Gegen die Wand.

Min: De film is ontzettend voorspelbaar, daar moet je tegen kunnen. Zowel rampzalige als hoopvolle plotwendingen zie je al van mijlenver aankomen. Verder is het einde weinig spectaculair.

Dus: Soul Kitchen is een makkelijke, fijne film die goed van pas komt als je van een chagrijnige bui af wilt komen. Negeer de afgezaagde plotline (Life is what happens to you when you’re busy making other plans) en gaat dat zien!

Film: Soul Kitchen Regisseur: Faith Atkin Speelduur: 99 minuten Genre: komedie

Deze film draait in Lux.