In Beeld: AKKUraatd vs SIAM

ANS-Online brengt in samenwerking met de Cycloop visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: De campagne voor de studentverkiezingen.

Twee weken in mei staan traditiegetrouw in het teken van de verkiezingen voor de universitaire studentenraad, de facultaire studentenraden en de opleidingscommissies. Vorig jaar snoepte AKKUraatd voor het zoveelste jaar op rij een zetel af van SIAM, waardoor de zetelverdeling tussen rood en groen dit jaar 6-2 is. De SIAMezen zijn echter altijd serieus en hard blijven werken voor hun achterban en het behoud van de huidige zetelstand is dus verre van zeker. AKKUraatd lijkt echter met een glazen huis de beste campagnezet te hebben gedaan. Morgen is de uitslag van de verkiezingen bekend en is het commentaar natuurlijk op ANS-Online te vinden, tot die tijd: de campagnefoto's.

SIAMees Stijn van der Staak probeert voormalig lijsttrekker Niels Wenting (uiterst rechts) over te halen wederom op de groenen te stemmen.

'Ik heb een vraag aan die guitige heer met dat brilletje. Zou u een mop kunnen vertellen?'

'Nou vooruit dan. Komt een man bij de dokter...'

'Is die grap nog steeds niet afgelopen? Oké, gewoon blijven glimlachen dan.'

'Ik zat zojuist in het glazen huis bij jullie concurrenten. Iemand verzocht mij een grap te vertellen en die werd daar uitermate goed ontvangen. Willen jullie hem ook horen?'

Foto's: Stephan Löcke Tekst: Henk Strikkers

De Cycloop is een actieve studentenfotografievereniging waar je terecht kunt voor allerlei cursussen, workshops en andere activiteiten. Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren? Actief zijn met fotografie, maar geen zin om er alleen op uit te gaan? Neem dan een kijkje op de website van de Cycloop.