In Beeld: Studentendemonstratie in Nijmegen

ANS-Online brengt in samenwerking met de Cycloop visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: 'Het is stom!'

Afgelopen vrijdag was het zover: de Nijmeegse studentenpopulatie ging massaal de straat op om te demonstreren tegen de kabinetsplannen van het kabinet Rutte om eeuwige studenten met een boete te belonen. Waar studentenvakbond AKKU tussen de vijfhonderd en duizend enthousiastelingen verwachtte, verschenen liefst vijftienhonderd studenten scanderend in de straten van Nijmegen om hun onvrede kenbaar te maken. Met leuzen variërend van 'Hee hoo, hee hoo, onderwijs verneuk je zo!' tot het minder botte en zeer matige 'Het is stom' werd aandacht gevraagd voor de onwenselijkheid van de bezuiniging. Niet alleen burgemeester Thom de Graaf en Rector Magnificus Bas Kortmann waren aanwezig, maar ook de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Emile Roemer, liep mee in de optocht. Voor een impressie op bewegend beeld, kijk dan ons filmpje.

Nijmegen 1968 of Nijmegen 2010?

De paden op, de lanen in...

De sterke arm der wet hield een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen.

De demonstranten werden ook van achter de geraniums ondersteund.

GroenLinks had enthousiastelingen uit alle leeftijdsgroepen afgevaardigd.

Geloei voor een betere wereld: 'Het is stom!'

Waar is Wally?



Foto's: Stephan Löcke Tekst: Mart Waterval

De Cycloop is een actieve studentenfotografievereniging waar je terecht kunt voor allerlei cursussen, workshops en andere activiteiten. Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren? Actief zijn met fotografie, maar geen zin om er alleen op uit te gaan? Neem dan een kijkje op de website van de Cycloop.