Het Cultuurfeest: een impressie

Na de succesformule tijdens de introductie van vorig jaar is het Cultuurfeest terug. Culturele studentenkoepel CHECK en haar leden sloegen de handen ineen en organiseerden een avond vol kunst en cultuur. Van meezingen met de Moulin Rouge en Plica Vocalis tot dansen op de muziek van de Nacht der Professoren. Lees en bekijk hier een impressie.

Afhaalpoëzie kleinAfhaalpoëzie Dichter Û serveert gedichten om de vingers bij af te likken. Geen nasi of noedels, maar wel een heuse menukaart. Hierop staat bijvoorbeeld ‘Later dan de laatste’, nummer 10 in de lijst 'Nieuwe gedichten’, waarin de tijd relatief beschouwd eigenlijk helemaal niets voorstelt.  Dichter Û serveert mondeling, pakt in en geeft mee.

De columnisten van ANS ANS koos uit de vele inzendingen van de columnistenwedstrijd vijf winnaars. Twee daarvan zullen maandelijks in het blad verschijnen, de andere drie tweemaandelijks op de site. Deze avond waren vier van hen aanwezig op het Cultuurfeest om hun columns voor te dragen in een stampvol en roezemoezend cafépodium. Chelsey bracht haar nog te verschijnen beeldende anekdotes en poëtische voordrachten. Yurre droeg zijn eerste column voor en uitte zo zijn kritiek op de schoolse behandeling van studenten.  Mark kwam met zijn column uit de introductie-ANS en vervolgde met een die naar zijn eigen zegge waarschijnlijk de laatste zal worden. Het programma eindigt met de woorden '... deze wereld kan zoveel hongeriger'. Nee, het was niet de beruchte Bertus Huidschuiver zelf die het podium aandeed, deze schuchtere man liet zijn compromisloze wereldvisie door iemand anders voordragen.

Trivium Showdebat II Debatvereniging Trivium koos voor een toepasselijke stelling bij de introductie: ‘Na de introductie moet een verplichte SOA-test komen voor eerstejaarsstudenten.’ De voorstanders verdedigden hun stelling tot in de absurditeit, immers: onveilige seks wordt tijdens de introductie door de universiteit gefaciliteerd. De tegenstanders komen terug met een al even absurd argument: de risicozoekende hoogopgeleide student zijn we liever kwijt dan rijk. De crisis, veroorzaakt door bankieren (hoogopgeleide risicozoekers) kan zo met behulp van de SOA voorkomen worden. Het publiek kijkt en geniet. De boodschap is duidelijk. Hear hear, toekomstige eerstejaars! Kijk maar uit op LowlANS. Wij willen niet dat jullie na ons weekend een SOA-test moeten ondergaan.

Circus kleinThe Babysitters Circus De vier leden van dit uit Nieuw-Zeeland afkomstige collectief passen met hun zwarte maskers, witte schmink en harde muziek niet in het stereotype beeld van de babysitter. Rondtollend, breakdancend en meeroepend met de uit hun laptop afkomstige muziek krijgen de mannen - bekend van hun hit 'Everything's gonna be alright' - de zaal mee in hun feestje. Door een overlap van dit optreden met dat van Greg Saphiro, bekend van Comedy Central, liep de zaal niet helemaal vol. Al springend vult het publiek echter toch de ruimte.