Spaanse armada in Gent

Nieuwe irritaties bij onze zuiderburen. Ditmaal zijn het niet de scholieren die de Vlaamse studenten uit hun concentratie halen maar slecht geïntegreerde allochtonen. Spaanse fiesta's halen het bloed onder de nagels vandaan bij de hard blokkende Gentenaren.

'Het loopt de spuigaten uit', aldus de Gentse schepen van Onderwijs Rudy Coddens. Volgens de huisvestingsdienst van de UGent leidt het leefritme van Zuid-Europeanen tot problemen op de wooncomplexen. Vooral grote groepen studenten uit Spanje feesten vaak tot diep in de nacht door op de gangen. Veel huisbazen zijn niet meer bereid om de paëlla-eters van een dak te voorzien, waardoor ze aangewezen zijn op de huisvestingsdienst. De luidruchtige Spanjaarden claimen slachtoffer te zijn van vooroordelen en vaak onterecht te worden beschuldigd van overlast.

Volgend jaar zijn de problemen waarschijnlijk opgelost. Er zijn plannen om een Spaanse ghetto te creëren zodat de Iberianen de ijverige Gentenaren met rust laten. Wellicht kunnen we de Nijmeegse Spanjaarden massaal naar Lent sturen? Dan kan jij Lent in de volgende ANS op de Risk-middenpagina terugveroveren op de sangria-zuipers.