Pizza eten, geld besparen

Studenten die wat geld willen besparen én lekker willen eten kunnen het beste naar het Belgische Leuven gaan, dat meldt de Morgen. Met het wekelijks eten van een pizza'tje in de oudste studentenstad van het land bespaar je gemiddeld zo'n 250 euro per jaar. Dit blijkt uit onderzoek van de eten-bestelsite Just-Eat.

Het culinaire Italiaanse gerecht is 30 procent goedkoper in vergelijking met andere Belgische studentensteden. In Leuven betaal je gemiddeld 7,5 euro voor een pizza. In de grotere steden als Antwerpen ligt het gemiddelde al wat hoger, hier betaalt de student 13,35 euro. ''De Leuvense studenten die regelmatig pizza eten kunnen dus een fors bedrag besparen'', concludeert Van Steenberge van de eten-bestelsite Just-Eat.

Een mogelijke oorzaak ligt bij het verschil in de grootte van de steden. Leuven is aanzienlijk kleiner dan steden als Antwerpen of Gent. In de grotere plaatsen bestelt de student vaak bij het dichtstbijzijnde restaurant vanwege de verwachting van een snellere levertijd. Aangezien in Leuven de pizza-leverende ketens op steenworp van elkaar afliggen speelt dar probleem hier niet.