Braziliaanse studente zet eigen ontvoering in scene

Wat doe je wanneer de deadline van je thesis nadert, maar je deze niet gaat halen? Precies, dan zet je je eigen ontvoering in scène. Tenminste dat is wat de Braziliaanse studente Susan Paolo Fadel Correia deed. De studente wilde haar moeder niet weer teleurstellen, zoals het termijn daarvoor ook al het geval was.

Het moet verschrikkelijk zijn geweest. Susan werd ontvoerd door drie mannen die haar polsen vastbonden en haar voor zo’n 24 uur in gevangenschap hielden. Gelukkig wist de sluwe studente te ontsnappen. Toen ze eenmaal was gevlucht vroeg ze een passerende man op straat even gebruik te mogen maken van zijn telefoon om haar moeder te bellen. Twee vrienden, die toevallig in de buurt waren, brachten het slachtoffer vervolgens veilig naar huis.

Ondanks het spectaculaire verhaal, waarmee Susan's moeder ongetwijfeld haar dochters falende termijn was vergeten, besloot ze een paar dagen later te bekennen dat het allemaal een grote leugen was. In werkelijkheid had de studente gewoon een dag doorgebracht bij een vriend.

Susan wordt beschuldigd van valse aangifte van een misdrijf, waarvoor ze mogelijk een tot zes maanden mag gaan brommen. De vriend die Susan onderdak verleende en de twee die haar veilig thuisbrachten worden waarschijnlijk niet aangeklaagd voor betrokkenheid bij de zwendel. Ook Susan’s moeder is vermoedelijk niet minder boos op haar dochter dan na het vorige termijn.