Sneeuw eind december tergt NS nog steeds

Eind december sneeuwde het een beetje in Nederland. Gevolg was dat zo ongeveer alle treinen die in het spoorboekje stonden werden geschrapt. Je zou denken dat de veevervoerder die NS heet er inmiddels wel bovenop zou zijn, maar niets blijkt minder waar.

Doordat onder andere kortsluitingen of elektrische storingen ontstonden in treinen staan inmiddels zo'n 200 treinen op het rangeerterrein te wachten op reparatie. Volgens John Krijgsman, woordvoerder van de NS, moet de treinmaatschappij hierdoor dagelijks een kleine 10 procent van haar vervoersmiddelen missen.

Met name op de trajecten vanuit de Randstad naar het oosten worden veel treinen geschrapt, met grote gevolgen. De trein van station Rotterdam Alexander naar Amsterdam was gisteren zo bomvol dat alle instappers via de machinisteningang naar binnen moesten.

Woordvoerder Krijgsman wil wel nog even kwijt dat hij geen goed woord over heeft voor mensen die met een tweedeklasticket in de eerste klas gaan zitten. 'Het gaat gewoon om de mentaliteit.'