Opgelichte studenten krijgen geld terug

Wat waren ze zielig, de Utrechtse studenten die op arglistige wijze werden opgelicht door het bedrijf @Home Housing. De goedgelovigen die ingingen op het aanbod van een spotgoedkope kamer in het centrum van Utrecht hebben ditmaal geluk. Zij krijgen namelijk zeer waarschijnlijk hun vooruit betaalde geldsommen, die tot 2.000 euro opliepen, terug.

Het plaatselijke Openbaar Ministerie (OM) heeft immers de malafide huisjesmelkers achter het oplichtersbedrijf gevonden en beslag gelegd op hun rekeningen. De politie heeft nog niemand opgepakt, tot woede van de ruim honderd gedupeerde studenten en Kamernet. De eigenaar van Kamernet - waar de kamers werden aangeboden - heeft al weken geleden aangegeven dat de aanbieders waarschijnlijk nepverhuurders waren. De politie ondernam echter niets totdat er verschillende klachten van studenten binnenkwamen. Het slappe verweer van de politie is hier te zien.

Dat de studenten boos worden op de politie is begrijpelijk, maar zij mogen ook weleens bij zichzelf te raden gaan. Als er immers nog iets te huur staat, is het hun bovenkamer wel.