Hoera voor de ludieke actie! Hoera!

Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben deze week de toon van het nieuwe protesteren gezet. Niet langer zijn het de kleine speldenprikjes die uiterst zorgvuldig aan het College van Bestuur (CvB) worden toegebracht. Zij zijn definitief vervangen door de traditionele bezettingen.

In Leiden lijken de studenten dit echter niet helemaal te snappen, zij hebben voor vanmiddag een ludieke actie op het programma gezet. Verkleed als 'prostituees en bedelaars' hoeren en zwervers zullen zij gaan aankaarten dat het hoger onderwijs echt geen geld kan missen.

Daarnaast zal minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een versie van 'Misdaad en Straf' aangeboden worden, om te laten zien hoe studenten aan geldgebrek ten onder kunnen gaan. De SP heeft - ondanks de totaal mank lopende vergelijking - al toegezegd om de acties te ondersteunen en heeft een Tweede Kamerlid naar Leiden afgevaardigd.

Wij hadden even de hoop dat alle geitenwollen sokken deze week werden uitgetrokken en dat daaronder enige moed vandaan kwam. Helaas, wij hebben ons vergist.