Studenten ziek na ontgroeningsmaaltijd

22 Studenten zijn dinsdag mogelijk ziek geworden door een zuurkoolmaaltijd bij de Utrechtse studentenvereniging Veritas. Ongeveer 420 eerstejaars en 80 begeleiders namen deel aan het ontgroeningsmaal. Volgens Hugo Grondel, praeses van de studentenvereniging, is het onwel worden van de studenten allerminst te wijten aan het eten. Als reden voert hij aan dat de studenten 18 uur na de maaltijd ziek zijn geworden, de ingrediƫnten zijn volgens hem vers en het voer is professioneel bereid.

Ouders van de studenten hebben hier hun vraagtekens bij. Een van hen verklaart tegenover het AD: ' Als verontruste ouder heb ik contact opgenomen met Veritas. Zij weigerden mij echter inhoudelijke informatie te geven. Alle studenten hebben een spreekverbod gekregen.' Hij meent dat het voedsel waarschijnlijk bedorven was.

Volgens Grondel laat Veritas inmiddels een onderzoek doen naar de kwaliteit van de zuurkool. Ondertussen mogen de studenten geen woord reppen over het ontgroeningsprogramma en de zieke studenten zouden dit hoe dan ook de volgende dag nog moeten hervatten. Volgens de praeses hebben de studenten het programma inmiddels in goede gezondheid hervat.