ANS-columnist bij DWDD

Ons had hij niets verteld, maar toch zat hij daar mooi tussen de Prems en Matthijsen van deze wereld. ANS-columnist en hoofdredacteur bij Op Ruwe Planken Dennis Gaens werd afgelopen donderdag bijna een miljoen huishoudens ingestuurd.

Zijn tv-bezoek dankte hij aan een derde prijs bij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd met zijn gedicht Let them eat cake, dat hieronder te lezen is.

Bij dezen willen wij Dennis Gaens van harte feliciteren! Daarnaast hopen we dat hij ons nog lang van zijn columns mag blijven voorzien. Voor de diehard-fans van Dennis: hij heeft een eigen weblog waarop hij zijn literaire pareltjes plaatst en was eerder ook al te gast in Nazomergasten.

Het tv-fragment is overigens hier te bekijken, zijn gedicht staat hier onder.

Let them eat cake

Ouders praten met andere ouders; aan hun handen kinderen die de tijd meten in plakkerigheid en ongeduldig hun vingers uitstrekken naar de volgende attractie.

Mijn vingertoppen jeuken.

Bij de botsauto's draait Danny sjekkies met één hand. Met de andere houdt hij zich in evenwicht op de bumper van een auto waarin een meisje van zestien zit. Aan zijn lippen hangen stukjes vloei die geen speeksel kan losweken.

Er worden constant muntjes in de grijpers gegooid.

De ogen van de draaimolenpaarden blijven je volgen, waar je ook naartoe gaat. Jongetjes in vluchtauto's toeteren vergeefs achter ronddraaiende koffiekopjes. Even verder wil een vliegtuig niet opstijgen en staakt de piloot zijn pogingen na een vooraf overeengekomen aantal rondjes.

Om hier te overleven moet je kleurenblind worden.

Er komt een dag dat iedereen een standpunt in moet nemen; een dat veilig, noch politiek, noch populair is. Omdat het moet.

Ik zoek iets schoons om suikerspinnen mee te roeren.