SSHN doelt op aankoop verlaten klooster

De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) lijkt werk te gaan maken van haar beloftes om de komende jaren meer studenten onder te kunnen brengen. De organisatie hoopt 1000 wooneenheden toe te voegen door panden aan te kopen, maar ook door nieuwe complexen aan te bouwen. Een begin dient gemaakt te worden met het voormalige klooster Mariënbosch aan de Groesbeekseweg. Het plan is om hier in de toekomst 350 studenten onder te brengen.

De SSHN is nog in onderhandeling over de aankoop van het pand en er wordt niet voor eind februari een akkoord verwacht. Directeur Max Derks benadrukt daarom met klem dat de plannen nog allerminst zeker zijn, omdat het pand wel betaalbaar moet zijn. 'Het is nog maar zeer de vraag of het ons gaat lukken. Het is van meerdere factoren afhankelijk: onderzoek, geld, complicaties. Maar áls het allemaal doorgaat, zal het nog 1,5 à 2 jaar duren voordat er studenten kunnen wonen.' In het oude complex zouden 136 studentenkamers moeten komen, terwijl er op het terrein achter het hoofdgebouw ruimte is voor nieuwbouw. Architecten zouden reeds begonnen zijn met het uittekenen van de geplande verbouwingen.

De aankoop van het klooster zou een eerste stap kunnen zijn naar verlichting van de kamernood in Nijmegen, al is het zorgwekkend dat de kamers pas over enkele jaren bewoond kunnen worden. De SSHN lijkt voorlopig dus achter de feiten aan te lopen.