Mei-ANS in de bakken

'En nu allemaal: "I like your cunt!"' Jazeker, jazzzanger Hans Teeuwen staat op de cover van de volgende ANS. Nou ja jazzzanger, tussen de door hem zelf geschreven nummers door is hij nog steeds het podiumbeest van weleer. Dat zijn publiek nu voornamelijk bestaat uit 50-plussers die eerder bang zijn belachelijk te worden gemaakt dan dat zij lachen doet hem niet ter zake.

Toch is het niet enkel grappen en grollen deze keer, zo vertellen drie studenten hoe het is om met een angststoornis te leven en te studeren: 'Er zijn angsten die zo debiel zijn dat ik me ervoor schaam'. Schaamteloos is dan weer de invoering van maatregelen van de faculteitsbesturen die in het openingsartikel stevig tegen het licht wordt gehouden. Wat blijkt? Een wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Met het oog op de aanstaande verkiezingen is er bovendien een reportage over wat de belangrijkste studenten van Nederland, de bestuurders van de Landelijke Studenten Vakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg, zoal doen. 'Het klinkt heel populair, maar wij kunnen de staatssecretaris van Onderwijs gewoon sms'en.' Mocht je nog niet genoeg hebben gelezen na 32 pagina's met onder andere ook een interview met Sylvia Hoeks en een bezoekje aan Aeolus vind je in de Graadmeter nog de place to be voor je tweedehands boeken.

Kun je niet langer wachten? Ren dan nu naar de welbekende gele bakken om jouw eigen exemplaar in handen te krijgen! Voor de digitale lezers is het nog even wachten, voor hen zal de ANS maandag toegankelijk zijn.