De Waalkade op de gevoelige plaat

Vele studenten zullen zich het beeld voor de geest halen. Tijdens de treinreis van Arnhem naar Nijmegen wordt het laatste stuk over de Waalbrug gekenmerkt door het fantastische uitzicht over de Waalkade. Dit mooie uitzicht vormt nu het onderwerp van een fotowedstrijd. Iedereen kan deelnemen, dus als jij nog mooie kiekjes hebt liggen van Nijmegen, twijfel niet en stuur ze in.

Tussen 15 en 24 oktober vindt de Nijmeegse Week van de Geschiedenis plaats en de fotowedstrijd maakt deel uit van deze themaweek. Op 22 oktober zullen de winnaars worden onthuld in het Nijmeegse Huis van de Geschiedenis, de Mariënburgkapel. Om potentiële fotografen alvast te inspireren zijn er vier thema's opgesteld: Verborgen plekken uit vervlogen tijden, Aan de waterkant, Door het oog van de kunstenaar en Klein & Groot Spektakel. Iedere deelnemer mag drie foto's insturen, die op zeggingskracht, originaliteit en technische kwaliteit zullen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Constant Hoogenbosch van Moviemachine, de fotografen Jan van Teeffelen en Ron Moes en docent Jordan van de Ven.

Op de site van 'Cultuur en school Nijmegen' zijn een twintigtal voorbeeldfoto's te vinden, behorende bij de vier abstracte thema's. Bovendien kun je je hier inschrijven. De winnende foto's worden onder meer beloond met een digitale camera en een fotocursus op De Lindenberg.