[UPDATE] Vee-olia zet(te) extra bussen in

Vier weken heeft de gemiddelde thuiswonende student inmiddels als vee met de bus tussen Boxmeer en Nijmegen moeten pendelen. De bussen puilen al weken uit van forens-studenten en hbo-scholieren, maar nu pas heeft vervoerder Veolia maatregelen genomen. De maatschappij zal vanaf vandaag extra bussen inzetten om de Limburgse student wat comfortabeler naar Nijmegen te kunnen brengen.

Volgens Veolia is de drukte aan het begin van het studiejaar 'schooljaar' een wederkerend fenomeen, omdat veel studenten dan nog geen kamer hebben gevonden. Dit jaar zou deze drukte echter extra lang aanhouden, waardoor extra bussen noodzakelijk zijn. Hoe lang er meer bussen zullen rijden, is afhankelijk van de drukte en daarom nog niet bekend.

Om te ontkomen aan het veevervoer van Veolia adviseren wij de Limburgse student gewoon zo snel mogelijk een kamer in het Nijmeegse te vinden, ook al zullen 'ons pap en ons mam' de warme prak dan niet meer kunnen verzorgen.

UPDATE Precies één week heeft het experiment geduurd: de congestieproblemen op Nijmeegse wegen zorgden ervoor dat de reistijd dusdanig lang was dat de trein sneller was. De bussen bleven dus leeg. Tussen Nijmegen en Boxmeer worden nu langere treinstellen ingezet en tussen Cuijk en de Keizerstad gaat voorlopig een trein pendelen.