Oktober-ANS iets te laat, maar wel online

Wegens een miscommunicatie met de drukker heeft het oktobernummer van ANS enige vertraging opgelopen. Hierdoor duurt het nog eventjes voordat hij in de gele bakken te bewonderen zal zijn, maar dit weerhoudt ons er niet van de het blad online reeds te publiceren. In de oktober-ANS is er aandacht voor de plannen van de Communicatie-afdeling van de RU om VOX uit te kleden. Het blad zal voortaan slechts eenmaal per maand gaan verschijnen en de website wordt een propaganda-apparaat voor onze Nijmeegse universiteit. De bezuinigingsmaatregel heeft dus grote gevolgen voor de afhankelijkheid van de nieuwsgaring van VOX.

Ook zal in de nieuwe ANS een interview te lezen zijn met Sebastiaan Labrie. Waar hij onder meer bekend werd door zijn rol in bekende Nederlandse soaps, blijkt hij diep na te denken over de zin van het leven. 'Ik geloof in creatie en destructie. Dingen ontstaan en dingen gaan kapot. Daar kun je niets aan doen.’ Alexander Klöpping denkt juist diep na over sociale media. Het zou voor de gemiddelde student eenvoudig zijn om zich te onderscheiden, maar velen laten deze kans liggen. 'Ik vind het verbazingwekkend hoeveel studenten op hun hol blijven zitten en uiteindelijk kutbaantjes krijgen. Als je ook maar een klein deel van de dag de tijd neemt om contact te zoeken met mensen die je bewondert, haal je daar met weinig moeite heel veel uit.’

De meeloper heeft meegelopen bij het circus, daarnaast komen studenten met problemen met hun masterscriptie uitvoerig aan het woord en ploft de bankzitter neer bij Erasmusstudenten in Lent. Genoeg leesvoer voor een maand dus.

Klik hier voor de .pdf-versie van de oktober-ANS.