Chaos op het spoor rond Arnhem

Over de voortdurende problemen rondom het treinstation van Arnhem is al veel gezegd en geschreven. Er blijft de student van boven de Waal überhaupt niets bespaard, want vandaag is de chaos compleet. Het hele treinverkeer rond Arnhem is namelijk een drama als gevolg van een stroomstoring. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen, die kunnen oplopen tot een uur.

Het station van Arnhem en het gebied erom heen kwam zonder stroom te zitten, nadat er een kabel kapot was getrokken. Een woordvoerder van ProRail bevestigde ten opzichte van De Gelderlander dat hierdoor de installaties op de sporen in het station compleet ontregeld zijn. De problemen komen bij de vooraf geplande uitval van treinen het oostelijke deel van Station Arnhem. Op de trajecten Arnhem - Zutphen en Arnhem - Arnhem Velperpoort worden immers tot en met zondag nog bussen ingezet.

Wij vragen ons af of er ooit nog een einde komt aan het eeuwigdurende drama op het spoor ten noorden van Nijmegen, want de werkzaamheden op Station Arnhem lijken zich eindeloos voort te slepen.