De Wijkerslooth en Kortmann boeren goed

Over topsalarissen in de publieke sector is de laatste jaren veel te doen geweest. Daarom is de inventarisatie van topinkomens in het hoger onderwijs, uitgevoerd door de Algemene Onderwijsbond, ook zo interessant. Volgens de Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens moeten alle inkomens in de overheidssector die hoger zijn dan het gemiddelde ministersloon van 188.000 euro openbaar worden gemaakt. Wij doken in de salarissen en vonden twee bestuurders van de Radboud Universiteit die meer verdienen dan een gemiddelde minister in het kabinet-Rutte.

Roelof de Wijkerslooth, voorzitter van het College van Bestuur, verdiende in 2009 een bedrag van 221.000 euro. Rector magnificus Bas Kortmann kreeg 215.000 op zijn bankrekening bijgeschreven. Dat zijn overigens relatief bescheiden bedragen in vergelijking met andere topinkomens. De Wijkerslooth en Kortmann zijn op de ranglijst op een 28ste en 31ste positie terug te vinden.

De Wijkerslooth toonde zich eerder een tegenstander van de voortdurende bezuinigingen op het hoger onderwijs. Wellicht dat uit de ranglijst over 2010 zal blijken dat hij zelf ook een duit in het zakje doet?