SSHN verbiedt gangfeesten

Iedereen kent de beruchte feesten die in SSHN-panden als Hoogeveldt worden gehouden. Gasten kunnen voor vijf euro katjelam worden, 's ochtends liggen bezopen feestgangers her en der langs de Heyendaalseweg en de betreffende gang is bezaaid met gebroken bierflesjes.

Deze fuiven horen onmiskenbaar bij het studentenbestaan maar nu wil de SSHN er een stokje voor steken. Volgens woordvoerder José Ross van de studentenhuisvester moeten ze de feesten wel verbieden. 'In verband met brandveiligheid hebben we geen andere keus. Als een gang vol staat met mensen levert dat onveilige situaties op.' Ross geeft daarnaast wel aan dat ze geen actief beleid gaat voeren: 'Als tijdens een feest het brandalarm afgaat merken we dat vanzelf. De brandweer staat zo op de stoep en dan is het feest natuurlijk afgelopen.'

Hoewel Ross vertelt dat dat er geen aanleiding is en dat SSHN-bewoners al in augustus een brief hebben gehad van de maatregel, horen we van een complexbeheerder een ander verhaal. Er wordt verteld dat de repressieve maatregel gisteren pas is genomen en wel naar aanleiding van een gangfeest aan de Jacob Canisstraat waar voor 500 euro aan schade is berokkend.

Het lijkt er dus op dat de maatregel slechts als ontmoediging dient. Brandmelders zijn immers simpel te omleiden door er een plastic zakje omheen te hangen. Misschien gebruikt de SSHN deze regel slechts om niet meer verantwoordelijk te zijn voor de schade die naar aanleiding van een feest ontstaat.