Anne Dohmen interim-hoofdredacteur Vox

Lang is ze niet weggeweest, maar per 1 februari zal ze weer de scepter zwaaien op de burelen van Vox: Anne Dohmen. Tot 1 juli 2010 vervulde ze al de functie van hoofdredacteur ad-interim als vervanger van Chris-Jan van der Heijden en nu zal ze dat opnieuw twee maanden gaan doen, terwijl de Radboud Universiteit (RU) zoekt naar een nieuwe hoofdredacteur.

Johan van de Woestijne, hoofd van de communicatieafdeling van de RU, zegt dat over de definitieve opvolger van Van der Heijden niets bekend is. 'Dat kan iedereen zijn. We starten nu een open sollicitatieprocedure op. Een nieuwe hoofdredacteur zou dus zowel intern als extern gevonden kunnen worden.' Hieruit kunnen wij opmaken dat de kans bestaat dat Dohmen zou kunnen solliciteren om ook na 1 april de baas te blijven van de Vox-nieuwe stijl. Wij konden Dohmen nog niet bereiken voor commentaar.

Omdat we Van de Woestijne toch al aan de telefoon hadden, zagen wij de kans schoon te vragen naar een eventuele nieuwe redactieraad van het blad. Hiervan was hij echter onvoldoende op de hoogte om inhoudelijk te kunnen reageren. 'Ik weet alleen dat Vox ermee bezig is. Het blad is daarvoor zelf verantwoordelijk, want het is onafhankelijk.'