Fietsenstalling voor Lange Hezelstraat

Goed nieuws voor de shoppende student. Binnen nu en een half jaar zal er op het Joris Ivensplein een fietsenstalling herrijzen, om de stalproblemen in de Lange Hezelstraat op te lossen. Dit meldt De Gelderlander na een gesprek met een woordvoerder van de gemeente Nijmegen. Zowel bij winkeliers als bij winkelende mensen is het tekort aan stallingen een frustrerend probleem, aldus de regionale krant.

De woordvoerder legt de noodzaak voor een nieuwe fietsenstalling doeltreffend uit. 'In de Hezelstraat is weinig ruimte voor stallingen. En de fietsrekken die er staan, worden vaak gebruikt door bewoners in de straat.' Overigens zou het idee voor het bouwen van de fietsenparkeerplaats nog prematuur zijn, maar de voltooiing hiervan wordt toch binnen een half jaar verwacht.

Het stallingenprobleem is groot in Nijmegen, zo meldden wij eerder al. Daarom is de gemeente druk doende om het aantal stallingen uit te breiden, vooral rond het station. Zo wordt er op de Van Schaeck Mathonsingel een ondergrondse fietsenstalling gebouwd.