Februari-ANS in de bakken!

De tentamens zitten er bijna op, de maand is bijna voorbij... Dat betekent ook weer een nieuwe ANS in de bakken. In het februarinummer besteden wij onder meer aandacht aan de politieke problemen van onze zuiderburen: wij schreven een dubbelinterview met een Waalse politicus en een Vlaamse collega van hem, waarin zij bevraagd zijn over de toekomst van België. Wat is precies het probleem? Heeft een verenigd België een toekomst? 'Alle opties zijn nog steeds open, maar wees gewaarschuwd. Degene die zegt: "Ik weet wat er gaat gebeuren", is degene die er het minst van weet.'

Het andere interview was met regisseuse Antoinette Beumer, die in 2010 liefst twee films op het witte doek deed verschijnen: Loft en De Gelukkige Huisvrouw. In Het Laatste Oordeel wordt een gradatie toegekend aan Bestuurskunde-docent De Vries. Hij kreeg een 7- voor zijn college over leiderschap, iets wat hij zelf als geen ander uitstraalt. Een van zijn studenten: 'Met zijn machtige snor is hij de aangewezen persoon om vol overgave te vertellen over leiderschap.'

In de reportage Ware liefde wacht besteden wij aandacht aan jongeren die seks bewaren tot het huwelijk, iets wat haaks staat op het beeld van een stereotiepe studentenleven. In de maand van de romantiek (het is nog maar enkele weken tot Valentijnsdag) deze zoektocht naar de motivaties en de overwegingen van verschillende principiële studenten. De meeloper besteedde afgelopen maand een dag met profbasketballer Branko Olij, die zijn studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit combineert met de trainingen en wedstrijden van de Nijmeegse eredivisieclub Magixx playing for KidsRights.

De bankzitter plofte neer in een Stukafest-huis, in het issue aandacht voor de problemen rondom de euro en in het openingsartikel antwoord op de vraag: is de RU te vol? Lees het allemaal de komende maand in ANS.

Inmiddels zijn de gele bakken in het Erasmusgebouw, de Thomas van Aquinostraat en het Spinozagebouw weer gevuld; de bètafaculteit volgt later vandaag. Online zal de ANS pas volgende week verschijnen.