Gemeenteraad definitief akkoord met nieuwbouw Doornroosje

Vorig jaar leek een eind te komen aan het jarenlange gesteggel tussen Doornroosje en de verschillende instanties over een nieuw onderkomen voor het Nijmeegse poppodium. Defensie gooide eerder roet in het eten door te stellen dat het gebouw te hoog zou worden. Inmiddels zijn de plannen zodanig aangepast dat ook de krijgsmacht er niet meer omheen kan. Nu heeft de gemeenteraad definitief groen licht gegeven voor de bouw van een nieuw onderkomen bij het station. Een meerderheid van PvdA, GroenLinks, SP en D66 stemde voor het plan.

Dit besluit valt ook goed uit voor de kamerloze student. Het nieuwe complex biedt namelijk ruimte voor 350 studentenkamers. Deze komen in de plaats van de geplande huurappartementen, die met name zorgden voor de hoogbouw. Ook zal er onder het complex een stalling gebouwd worden met plaats voor ruim 3700 fietsen. Hierbij wordt afgezien van het oorspronkelijke plan om een parkeergarage te bouwen.

Op 16 februari wordt in het Kolpinghuis een informatie-en inspraakavond georganiseerd en de verwachting is dat eind dit jaar kan begonnen met de bouw.