[UPDATE] 'Communicatiestudies worden samengevoegd'

We moeten toegeven, het is een onbevestigd gerucht. Tijdens lunchtijd medewerkers van de universiteit proberen te bereiken is immers een helse opgave. Uit betrouwbare bron hebben wij echter gehoord dat de twee communicatiestudies aan de RU (Bedrijfscommunicatie-Communicatie- en Informatiewetenschappen en Communicatiewetenschap) binnenkort weleens samengevoegd zouden kunnen worden.

Nadat twee jaar geleden al de onderzoekstak bij Communicatiewetenschap werd weggesneden, lijken de studies nu nog steeds te duur te zijn. Gevolg zou één grote Communicatiestudie zijn, die waarschijnlijk bij de Letterenfaculteit zal worden ondergebracht.

Willem Hooglugt, voorlichter van de Radboud Universiteit, heeft geen commentaar op het bovenstaande. Ook niet op de vraag of de drie studies op dit moment naar tevredenheid functioneren. Wij hopen vanmiddag met een update en meer informatie te komen.

UPDATE Blijkbaar nemen de Communicatiewetenschappers de communicatie naar ons toe niet al te serieus of wordt de crisiscommunicatie vast voorbereid. Zij zijn immers al de hele middag telefonisch onbereikbaar.

UPDATE 2 Nadat we even een bezoekje hadden gebracht aan TvA 2 kregen we van Liesbeth Hermans, medewerker Communicatiewetenschap, te horen dat er vrij gebrekkig is gecommuniceerd. 'Vrijdag voor de vakantie hebben we in 10 minuten te horen gekregen dat de twee studierichtingen zullen fuseren. We wachten nog af wat de precieze plannen en consequenties daarvan zijn.' Wel was duidelijk dat het idee van het CvB afkomstig was. Hermans bleef over de mogelijke gevolgen onverminderd positief: 'Het kan zijn dat we hiermee erop vooruit gaan. De kennis die bij de twee studies aanwezig is, kan worden gebundeld.'