Seksuele stoplichten bij Daalseweg

http://www.ans-online.nl/wp-content/themes/mimbo/images/Stoplicht.jpg Het lijkt een nieuwe hype te worden, het plaatsen van prikkelende plaatjes op publieke plaatsen. Na onze postjes over alternatieve kerstversiering en een prijzen pakkende penis opnieuw een bericht in deze categorie.

De Gelderlander weet namelijk te melden dat een grappenmaker een aantal stoplichten in de buurt van de Daalseweg heeft aangepast. Zo toont een groen licht op de kruising van de Daalseweg en de De Heydenrijckstraat in plaats van het welbekende wandelende mannetje nu twee figuurtjes die het op zijn hondjes doen. Dit heeft de dader nog heel wat moeite gekost, aangezien de kunststof plaatjes aan de binnenkant van het glas moesten worden vervangen voor de vulgaire versie. Na klachten van geschrokken voetgangers worden de stoplichten snel weer gerepareerd.

De vraag is of zulke 'kunstwerken' gepast zijn zomaar overal te verven en te plakken. Is het plaatsen van seksueel getinte symbolen in het openbaar onschuldig pubergedrag of een serieuze aanslag op onwetende kinderzieltjes?