Eenmaal, andermaal...

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid staat over het algemeen bekend als een van de meer welvarende faculteiten van de RU. Ieder jaar worden de eerstejaars verwend met allerlei goodies, studievereniging JFV zit er warmpjes bij en ook voor een nieuw faculteitsgebouw lijkt wel een potje te zijn. Dit laatste kan blijkbaar nog wel wat extra's gebruiken. In het kader van de nieuwbouw organiseert de faculteit meerdere activiteiten voor studenten en medewerkers. Een van deze activiteiten is de zogenaamde 'dienstenveiling'. Studenten, medewerkers, studievereniging en vaksecties bieden een verscheidenheid aan diensten aan waar op geboden kan worden. De opbrengsten komen ten goede aan 'extra's' voor het nieuwe Grotiusgebouw.

Anouk Kerkhof van Bureau In- en Externe Betrekkingen laat weten dat het in de eerste plaats niet om het geld gaat. 'De activiteiten worden georganiseerd voor en door studenten en medewerkers. We willen zodoende graag het gevoel van saamhorigheid binnen onze faculteit bevorderen. De dienstenveiling is een ludieke actie om dit te bewerkstelligen. Het creƫren van meer betrokkenheid bij de nieuwbouw is voor ons belangrijker dan de opbrengsten. De financiering van het gebouw zelf is rond, maar we willen studenten meer geven dan alleen het basispakket. We willen hen graag meer studiefaciliteiten bieden, dat vraagt om extra geld. Daarom hebben we deze acties bedacht. Alles wat we hiermee binnenhalen is mooi meegenomen.'

De website wordt goed bekeken en ook het bieden komt langzamerhand op gang. Onder de 24 aangeboden diensten zijn een diner met de rector, een luchtballonvaart over het nieuwe faculteitsgebouw en een whiskeyproeverij. Voor het gehele aanbod, ga naar rechtenveiling.nl. Tot 10 mei kun je op deze website je bod uitbrengen.