Popronde 2011: wat mag je niet missen?

Vrijdag gaat het rondreizende festival met talentvolle bands van Nederlandse bodem weer van start in Nijmegen. De hele avond zullen in het centrum op allerlei locaties de opvolgers van Go Back To The Zoo, De Staat, Handsome Poets en Voicst hun kunsten vertonen.

15.00 uur, Sid en Liv Gerhardt is 3FM Serious Talent en geeft 's middags een akoestische instore. Om 23.00 uur staan ze ook nog in de NDRGRND.

20.00 uur, Merleyn Mensenkinderen maakt Nederlandstalige Indie en het is geen verrassing dat ze het avondprogramma openen. Soms doet de band een beetje aan Spinvis denken.

21.00 uur, Bibliotheek Mariƫnburg De Utrechtse band LUIK maakt wat zwaardere popliedjes. Dromerige indiepopsongs.

21.30 uur, Billabong Sir Yes Sir is met duidelijke invloeden van dEUS een echte aanrader. Bij sommige nummers zijn ook flarden van grote bands als Radiohead en Arcade Fire te horen.

22.15 uur, De Lindenberg Finn Silver is met lieve liedjes en mysterieuze melodieƫn een echte aanrader. Dit jazzbandje werd vooral in Japan goed ontvangen met een single van de week.

0.30 uur, Billabong SKIP & DIE is een samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse vocalist en visual artist Cata Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon van C-Mon & Kypski en Nobody Beats The Drum. Samen maken ze spannende electro.

1.00 uur, Van Buren Monomania won dit jaar de studentenbandcompetitie Kaf en Koren. De jury noemde de emorock 'strak, catchy en zuiver.'

2.00 uur, Vasim Kill 'em Mister maakt electro die doet denken aan acts als Crystal Castles en M.I.A.. Dansbaar met af en toe een vleugje dubstep.

3.00 uur, Vasim De Kraaien sluiten de afterparty van de Popronde af met vette beats en grappige teksten. Lompe electro om flink los te gaan.