[UPDATE] Voorlopig geen plastische chirurgie in UMC

Hoewel het vandaag wat warm is voor een regenjas, is er iemand in die kledij langsgekomen met nieuws. Bij de afdeling plastische chirurgie in het UMC st. Radboud rommelt het namelijk. Tot voor kort werkte daar een hoogleraar, die vier arts-assistenten opleidde tot volwaardig lichaamsboetseerder. Echter, de plastische prof viel ten prooi aan een burn-out en zodoende zitten de assistenten al een tijdje zonder hoogleraar.

Deze week is gebleken dat hij niet meer terugkomt naar het ziekenhuis in Nijmegen. Een groot deel van de stafleden en de arts-assistenten vertrekken naar opleidingscentra en instellingen elders. De opleiding verliest haar accreditatie en voorlopig bestaat er dus geen mogelijkheid meer om in Nijmegen plastisch chirurg te worden. Wel wordt er gewerkt aan een oplossing, in de vorm van een nieuwe hoogleraar die vanaf 1 november parttime en vanaf 1 januari fulltime zal komen werken en op die manier de opleiding weer vlot zal moeten trekken.

De afdeling plastische chirurgie is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar.

Update: Inmiddels is de afdeling plastische chirurgie weer aanwezig op haar post. Ook de persvoorlichting staat weer paraat. Volgens de medewerkers aldaar wordt er hard gezocht naar een opvolger voor de hoogleraar, maar is het moeilijk die te vinden. Er zijn namelijk weinig goede plastisch chirurgen in Nederland. 'We zoeken iemand die binnen ons profiel van excellente zorg past.' Tevens is de hoogleraar volgens hen niet met een burn-out vertrokken, maar is hij met pensioen gegaan. De arts-assistenten zijn inderdaad in ieder geval voor de tussenliggende periode elders ondergebracht. De patiƫntenzorg blijft volgens de persvoorlichter gewaarborgd.