Tentamentoestemming voor Bèta's

Aan de Bètafaculteit moet je vanaf 1 februari 2012 een handtekening van de studieadviseur vragen als je een mastertentamen wil doen. Dat schreef de decaan van FNWI gisteren in een brief aan alle bachelorstudenten. Op de faculteit geldt al langer de harde knip. Toelating tot de master is alleen mogelijk voor studenten die een bachelordiploma hebben of nog 18 ec of minder verwijderd zijn van dat papiertje. Momenteel is het echter moeilijk om die regel te handhaven. Studenten konden zich gewoon inschrijven voor tentamens van mastervakken.

Met de invoering van het nieuwe studentenvolgsysteem OSIRIS wordt het onmogelijk om je in te schrijven voor een tentamen in de masterfase terwijl je het bachelorexamen nog niet hebt behaald. Als je nu al ingeschreven staat voor een mastertentamen in het tweede semester wordt dat ongedaan gemaakt.

De uitzonderingsregeling zal blijven bestaan, maar het wordt studenten wel erg moeilijk gemaakt. Als je zonder bachelordiploma een mastertentamen wil maken, zal je een formulier moeten invullen en een bezoekje aan de studieadviseur moeten brengen. Deze moet een handtekening zetten en dan mag je pas deelnemen aan het tentamen.

Bastiaan Buddingh', voorzitter van de Facultaire Studentenraad van FNWI begrijpt de handhaving van de regel. 'Ik vraag me alleen wel af of het niet wat omslachtig is. Studenten moeten nu iedere keer om toestemming gaan vragen bij de studieadviseur.'