De laatste ANS van 2011

Bij het aanbreken van de decembermaand zijn de pepernoten de supermarkten al weer bijna uit, schijnt menig kerstster aan het eind van de middag al fel aan de hemel en moeten we moeite doen ons het weigerambtenaarschandaal nog te herinneren.

Deze maand zetten we 'slavendrijver' Sinterklaas buitenspel en verzoenen we ironie over katholicisme met een trip naar God. De controversiële schrijver Anton Dautzenberg verpakt morele boodschappen in absurdisme en krijgt bakken kritiek over zich heen. Toch oogst hij ook veel lof en zegt hij niet bewust te provoceren. Geloof je niet dat de oprechtheid ver te zoeken is, loop met ons mee in de Santo Daime kerk, waar voor sommigen drugsgebruik spiritueel verantwoord is. Andere kerkgangers geloven heilig in de mengelmoes tussen katholicisme en Braziliaanse inheemse gebruiken.

Rita Verdonk vertelt, nu ze afscheid heeft genomen van Trots op Nederland, over haar carrière als minister en partijleider. Ze is klaar met de politiek en 'wil het nu gewoon eens lekker alleen doen'. Alleen zijn hoeft zeker niet in de komende kerstvakantie. Komen je ouders op bezoek? Geen nood, Nijmegen heeft genoeg te bieden om paps en mams om je rommelige kamer heen te leiden. Zodra je ze weer hebt afgewimpeld kun je genieten met het toepasselijk getitelde kerstverhaal.

Veel leesplezier.