Bewaker gooit kunst weg

Kunstenaar Peter Otto zal vreemd opgekeken hebben toen hij op 8 maart een mailtje kreeg dat een van zijn werken was verdwenen uit het collegezalencomplex. Twee dagen eerder had hij een expositie ingericht naast het CultuurCafé. Naar verluidt heeft een bewaker het werk aangezien voor afval en het naar de prullenbak verplaatst. Daarna is het door de shredder gehaald.

Otto, die ook negen werken in het Kröller-Müller Museum heeft, is niet te spreken over het verdwijnen van het werk. 'Er is een ontzettende stommiteit begaan door een beveiliger. Een kunstwerk van zo'n anderhalve meter hoog en negen meter breed is in zijn geheel verdwenen.' Hoewel wij vermoeden dat de bewaker Henk (van Ingrid) heet, wordt de identiteit van de dader niet geopenbaard.

Eigenlijk zou Otto nog een keer exposeren voor Cultuur op de Campus, maar momenteel wacht hij nog op de uitkomst van een auteursrechtelijke schadevergoedingsprocedure. Cultuur op de Campus wil niet inhoudelijk op het akkefietje reageren, maar geeft aan te hopen dat de zaak snel wordt afgehandeld.