Ongeval kost twee RU-studenten het leven

Twee eerstejaars aan de Faculteit voor Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica zijn om het leven gekomen na een verkeersongeval zondagochtend. Scheikundestudente Tara te Slaa (18) en student moleculaire levenswetenschappen Tom Aalmers (19) waren zaterdag bij het gratis festival Appelpop in Tiel. Nadat ze de laatste trein naar Nijmegen gemist hadden besloten ze lopend terug te keren. Om onduidelijke redenen gingen ze op de parallelweg naast de A15 in Ochten liggen, waar ze rond 5 uur 's ochtends werden aangereden. Tara overleed ter plaatse, Tom bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dit is door de politie bevestigd. De 27-jarige chauffeur bleek niet te hebben gedronken.

David de Vries, secretaris van het faculteitsbestuur, laat via de telefoon weten dat er grote verslagenheid heerst in het Huygensgebouw. 'Dit zijn zwarte dagen voor de faculteit. Zoiets hoop je nooit mee te maken.' Er is intensief contact geweest met de studenten: gisterenochtend werden in een bijeenkomst de studiegenoten van Tara en Tom van het drama op de hoogte gebracht. Zij kunnen terecht bij hun studieadviseurs voor verdere hulp, daarnaast laat De Vries weten dat studenten het kunnen aangeven wanneer ze behoefte hebben aan bijvoorbeeld een plek om de overledenen te kunnen herdenken.

Tara en Tom waren net aan hun studie op de RU begonnen. Beiden waren lid van Sigma, de studieverenigingen voor scheikunde en moleculaire levenswetenschappen. De vereniging moet zich nog beraden over te nemen stappen.