The Boss naar de Keizerstad

Nadat bands als Metallica (2009), U2 (1993) en The Rolling Stones (1995 & 2007) hun kunsten in het Goffertpark hebben laten horen, is het in 2013 de beurt aan Bruce Springsteen. Vorig jaar al ging het gerucht rond dat Springsteen & The E Street Band naar Nijmegen zouden komen, maar bleek hij slechts Pinkpop af te sluiten. Hoewel dit jaar rond zong dat de 63-jarige zanger in het Philips Station in Eindhoven zou staan, gaat The Boss voor de Keizerstad.

Afgelopen mei sloot de Nijmeegse cultuurwethouder Henk Beerten een convenant met Mojo Concerts en LOC7000, een bureau voor evenementenmanagement, dat er de komende vijf jaar minimaal twee concerten per jaar plaatsvinden in de Goffertweide. De afgelopen maanden waren dit onder andere Snow Patrol en Elbow tijdens Rockin’ Park en kwam The Red Hot Chili Peppers met een eigen tour.

Gisteravond meldde de site van Springsteen dat er zeventien extra concerten zijn toegevoegd aan de Wrecking Ball World Tour. Op 22 juni 2013 is Nijmegen aan de beurt. Hieronder vast een sfeerimpressie van de tournee.