Kimberly Schelle meest inspirerende student

In de door studentenwebsite Nultweevier samengestelde lijst van meest inspirerende studenten is psychologiestudente Kimberly Schelle dit jaar als nummer een uit de bus gekomen. Zij voert de jaarlijks terugkerende ranglijst aan vanwege een hele waslijst aan bestuursfuncties. Schelle was onder meer oprichtster van studievereniging SPiN en koepelvereniging CHECK en voorzitter van Stichting Ragweek. Op dit moment doet ze bestuurswerk bij het AKKU Traininsbureau, de Studentenkerk, SNUF en dansvereniging Dance Fever.

Opvallend is dat het aantal medezeggenschappers na vorig jaar flink is afgenomen. In reactie op kritiek van toen is nu geprobeerd de verkiezing breder te trekken, vertelt Nultweevier-hoofdredactrice Carlijn Schäffers over de telefoon. 'We hebben er goed op gelet dat we dit jaar geen mensen zijn vergeten. Daarom kon iedereen mensen aandragen voor een plaatsje in de lijst.' Ook bij het kiezen van een definitieve selectie uit de shortlist is getracht een zo breed mogelijk draagvlak te creeëren. Volgens Schäffers berust het eindoordeel niet alleen op het vonnis van de uit Nultweevier-crewleden bestaande jury, maar hebben zij ook mensen uit hun omgeving om raad gevraagd.

De top-5 van de lijst wordt gecomplementeerd door Patrick Verleg (2), voorzitter van de Universitaire Studentenraad, Interstedelijk Studenten Overleg-voorzitter Thijs van Reekum (3), dwarslaesie-patiënt en student Natuurwetenschappen Bart de Bruin (4) en oud-Phocasvoorzitster Vicky Louwen (5).

Overigens, dat ANS inspireert wisten u en wij natuurlijk al langer. Nu is er echter hard bewijs, want in het lijstje is plaats voor maar liefst drie ANS'ers. Fotograaf Ceriel Gerrits (10), columnist Niek Janssen (12) en medewerker Yurre Wieken (14) wisten een plaatsje in de jaarlijks terugkerende lijst te veroveren.