[Update] RU koopt klooster Berchmanianum

In juni 2014 verhuist de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar het Grotiusgebouw. Maar het is niet de enige verhuizing die gepland staat. Over vijf jaar zal ook de Faculteit der Managementwetenschappen verhuizen vanuit de Thomas van Aquinostraat naar het Gymnasion.

Vanmiddag werd bij het bereiken van het hoogste punt van het Grotiusgebouw nog een verhuizing aangekondigd. De decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Paul Bovend'eert, wist de geïnteresseerden te vertellen dat het CvB maar moeilijk haar ogen van de bouw af kon houden. 'Wellicht zijn ze ook bang dat wij straks vanuit het Grotiusgebouw op hen neerkijken. De geruchten gaan dan ook dat het College zich zal terugtrekken in een oud klooster.' Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit, wilde op deze geruchten niet in gaan. De RU heeft al tientallen jaren een optie op het kopen van het klooster Berchmanianum. Bovend'eerts woorden lijken te wijzen op een vertrek van de bazen van de RU uit het Bestuursgebouw richting het paterhuis. Zou het dan nu toch zo ver zijn?

Update 4 oktober 14:30: Het is waar, de RU koopt het klooster Berchmanianum. In een persbericht is het nieuws vandaag bekend gemaakt. De universiteit wil in de tweede helft van 2015 starten met de verbouwing van het klooster tot academiegebouw.