[Update] Grote brand studentencomplex Nijmegen

Op de kruising van de Groesbeekseweg en Heyendaalseweg staat een studentencomplex in brand. In het oude kloostergebouw wonen zo’n vijftig mensen, waarvan het grootste deel student is. De brand is uitgebroken op de houten bovenverdieping en op straat zijn knallen te horen.

Een deel van het dak is weggevaagd en volgens de brandweer gaat het nog uren duren om de brand te blussen. Hoe het vuur is ontstaan is nog niet bekend. Inmiddels is de brandweer gestopt met het zoeken naar mensen in het gebouw, omdat het te instabiel is geworden.

Ruim dertig mensen zijn geëvacueerd naar een sporthal, vanwege de jaarwisseling waren er zo’n honderd mensen in het gebouw aanwezig. Over achtergebleven bewoners is niets bekend. Burgemeester Hubert Bruls heeft toegezegd dat de gemeente Nijmegen een hotel zal regelen wanneer zij later vandaag niet ergens terecht kunnen.

Update 13.30 uur: De politie laat weten dat alle bewoners het pand hebben verlaten. Volgens Omroep Gelderland is een derde van het pand getroffen.

Update 15.25 uur: Een beeldreportage van ANS is hier te vinden.

Update 16.05 uur: Het nablussen zal tot vanavond laat doorgaan, wellicht zelfs tot in de nacht. Er is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.