Hoge bomen...

Groene campus – niet alleen woorden, ook daden’: met deze slogan presenteerde de RU vorige week trots haar kersverse duurzame project.

Uit het openingsartikel in de Februari-ANS bleek nog dat de RU, hoewel zij beweert een duurzaam beleid te voeren, op dit gebied ruimschoots achter de feiten aanloopt. In de komende weken neemt het Universitair Vastgoed Bedrijf echter een stap in de goede richting door middel van het planten en verplanten van bomenmassa’s in het kader van de ‘herontwikkeling van het terrein Heyendaal-Zuid’. Omdat het universitaire boslandschap momenteel vrij dicht is begroeid, is in samenwerking met een Engelse landschapsarchitect een heus ‘parkboslandschap’ ontworpen. De bedoeling is dat dit nieuwe landschap zal herinneren aan de beplanting van het vroegere landgoed Heyendaal. In totaal worden 148 nieuwe bomen geplant en 77 bomen verplant.

Het lijkt een fraai initiatief, maar probeert de universiteit niet gewoon alvast te compenseren voor de geplande bomenmoorden in het kader van de nieuwbouw van de Faculteit Sociale Wetenschappen?