AKKU: 'Blij met ons imago'

Vorige week stond er in de Universiteitskrant Groningen een opvallend nieuwsbericht. Het nieuwe bestuur van de Groningse Studentenbond (GSb) heeft namelijk zogenaamde 'gelegenheidsblazers' aangeschaft, om af te rekenen met het 'onprofessionele, communistische, linkse krakersimago'. De Nijmeegse equivalent van de GSb, Studentenvakbond AKKU, kampt eveneens met een dergelijk imago. Heeft ook zij behoefte aan een gelegenheidsblazer om professioneler over te komen?

Nee, aldus voorzitter Willem de Kleijne. 'Wij gaan al lang jasje-dasje naar constitutieborrels. Bovendien zijn we heel blij met ons imago, want veel van onze leden zijn afkomstig uit de linkse hoek en zij verrichten goed werk met de juiste idealen. Het is alleen jammer dat we door dit imago mensen uit andere groeperingen afstoten. Daarom proberen we politiek neutraal te blijven en gewoon per thema te bepalen welke kant we kiezen, waardoor we op bepaalde standpunten zelfs het standpunt van de PVV zouden kunnen verdedigen.'

AKKU blijft trouw aan haar imago, maar heeft toch een clubkostuum. Professioneel, dat wel, maar hopelijk weerhoudt het hen niet om hun handen vuil te maken en keiharde aksie te voeren als de omstandigheden daarom vragen.