[UPDATE] Hoofdredacteur Vox vertrekt

Het was al een tijdje stil rond Vox. Heel stil. Nadat het definitieve besluit over de toekomst van het blad en weblog Voxlog was genomen, was de redactie de afgelopen weken druk om de eerste nieuwe Vox te maken en te werken aan de nieuwsportal. De nieuwe start van het medium zal echter overschaduwd worden door het vertrek van hoofdredacteur Chris-Jan van der Heijden.

Volgens welingelichte bronnen is de redactie van Vox gisteren door Van der Heijden zelf op de hoogte gesteld van het feit dat hij per 1 februari zijn functie naast zich neer zal leggen. De hoofdredacteur zou zich niet kunnen vinden in zijn nieuwe werkzaamheden, die zich door de afgebouwde verschijningsfrequentie van het blad veel minder op het maken van een blad zouden richten.

Over de opvolging van Van der Heijden is bij ons vooralsnog niets bekend, maar wij wilden jullie dit nieuwtje, hoewel vlak voor het studentenprotest, niet onthouden. De opgestapte hoofdredacteur wilde vrijdagmorgen niet reageren. 'Dat doe ik pas wanneer het officieel naar buiten wordt gebracht.'

Update: Inmiddels heeft Van der Heijden ons te woord gestaan. Hij licht toe dat zijn beweegredenen om op te stappen vooral te maken hebben met het nieuwe format en dus niet zo zeer met de onafhankelijkheid van het blad die in het geding zou komen. Door de veranderde verschijningsfrequentie ligt de nadruk nu meer op de nieuwsportal, waar Van der Heijden zich niet helemaal in kan vinden: 'Ik ben een bladenmaker.' De reden waarom hij pas per 1 februari opstapt, is omdat hij zijn redactie niet in de steek wilde laten voordat het nieuwe format en de nieuwsportal een feit waren.

Foto: Bert Beelen