RU ontkent kandidatuur Guusje ter Horst

Afgelopen weken circuleerden er onbevestigde en ongefundeerde berichten over de kandidaatsstelling van Guusje ter Horst als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. De universiteit verwijst deze geruchten nu naar de prullenbak en laat achter slot en grendel op RadboudNet (oeps, toch openbaar) weten geen sollicitatiebrief te hebben ontvangen van de voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en burgemeester van Nijmegen. 'Dit is een gerucht dat niet is gebaseerd op enige werkelijkheid', zegt Berthe Maat, secretaris van het Stichtingsbestuur.

Een komst van Ter Horst naar de RU zou echter niet als volledige verrassing komen. Aftredend voorzitter Roelof de Wijkerslooth papte al in 2007 aan met de huidige voorzitter van de HBO-raad tijdens haar afscheid als burgemeester van de Keizerstad. Daar roemde hij Ter Horst voor haar werkzaamheden. 'Dankzij haar hebben we het gevierd, dankzij haar hebben stad en universiteit hun zelfrespect terug. Haar universitaire achtergrond is ook zeer plezierig geweest: zij beseft als geen ander dat de universiteit geen organisatie is waar je zomaar "iets kunt bestellen".'

Het blijft dus gissen naar de opvolger van De Wijkerslooth, die in juni 2012 na tien jaar trouwe dienst de RU verlaat. Hebben jullie enige suggesties om het Stichtingsbestuur een handje op weg te helpen?