Ragweek: BeddenRagRace met Stuban

Een week lang goedkoop bier drinken, karaoke zingen tot je geen stem meer over hebt en de volgende ochtend ontbijt op bed laten bezorgen. Deze week zijn deze activiteiten filantropisch te noemen: de vijfde Nijmeegse Ragweek is van start gegaan. ANS doet verslag van de week. Dit keer: Slapend rijk worden met Stuban

Het is een grauwe dinsdagmiddag en het verkeer op de Heyendaalseweg raast voorbij aan de ijverige badmintonners van NSBC Stuban. Ze staan hoopvol kijkend klaar met een aantal pionnen, een ziekenhuisbed op wieltjes en een grote knuffelversie van Teigetje, waarmee in het bed geknuffeld kan worden. Er is om 15.00 in de verste verte nog niemand te bekennen. De Stubanstudenten blijven echter positief en schreeuwen onvermoeibaar door een megafoon naar voorbijgangers om hen uit te nodigen een gooi te doen naar de prijs der prijzen: een bierlaars in café Bed in de Van Welderenstraat. Een groepje nietsvermoedende scholieren van de HAN kijkt verward op als zij worden aangesproken. 'Wie wil er bier winnen? Bier! Biehier!' klinkt het van grote afstand.

De bedoeling is dat deelnemers aan de BeddenRagrace een bed met daarin een van hun vrienden zo snel mogelijk de heuvel op en af duwen en daarna slalommen tussen de pionnen door. Per persoon kost het festijn twee euro en op die manier wordt er geld ingezameld voor de Ragweek. De actieve aanpak werkt. Steeds meer studenten kunnen de smekende stem van één der shuttlemeppers niet meer weerstaan en dalen de heuvel af om als een gek vijf minuten achter het bed aan te rennen. Om vijf uur verzuchten de organisatoren tevreden: 'Dit is al veel meer dan we verwacht hadden. Al waren onze verwachtingen ook niet erg hoog.' Uiteindelijk wagen ongeveer tien teams een poging om het geschoeide bier te winnen. Dat betekent binnenkort een verdubbeling van het aantal bezoekers van Café Bed.