Leeszaal UB op slot

Studenten met een hertentamen moeten hun heil ergens anders zoeken dan in de leeszaal, want die is tot nader orde gesloten. Gisteren knalde een lamp van zo'n twee meter doorsnee naar beneden in de leeszaal. De jongen die recht onder de lamp zat, heeft volgens de hoofdportier 'ontzettend veel geluk gehad'. Hij had net een pauze ingelast. Alle portiers waren diep onder de indruk van het voorval en hadden de schrik in de benen. 'Er wordt nergens anders meer over gepraat.'

Toen ANS vandaag een kijkje ging nemen om de schade te inspecteren, bleek tot grote verbazing de leeszaal, inclusief zijzalen, niet meer toegankelijk. Die paar honderd zitplaatsen zijn nu 'toch niet nodig'. Studerende herkansers die normaliter hun rust zochten in de koele stilteruimte, worden vriendelijk verzocht uit te wijken naar een veiliger oord.

De sluiting van de leeszaal is echter niet voor niets. Volgens een woordvoerster van UB is niets zeker en bestaat de kans dat er wederom een student op een haar na geraakt wordt door rondvliegende verlichting. Op het moment zijn medewerkers van het universitair vastgoed bedrijf samen met een handjevol klussers de boel aan het onderzoeken. Wanneer de leeszaal haar deuren weer opent, blijft onduidelijk. Veiligheid boven alles.