Siam stopt definitief

In een tijdsbestek van tien jaar kelderde de partij van acht naar één zetel in de Universitaire Studentenraad (USR), van het imago van cv-neukers kwamen de leden maar lastig af en zeker afgelopen jaar leek de partij meer dood dan levend. Nu is het verhaal van Siam definitief ten einde, zo bevestigde Fractieleider Marc Thewissen eerder vandaag op Nultweevier. De partij heeft besloten dit jaar niet langer deel te nemen aan de verkiezingen.

Aan de telefoon vertelt Thewissen dat ‘de basis ontbrak’. Er zijn te weinig mensen met een binding met Siam overgebleven. Dit wijt Thewissen vooral aan een gebrek aan zichtbaarheid, het punt waarop juist de nieuwste partij asap inzette. ‘Op dat gebied hebben we de slag gemist, dat had beter gekund en gemoeten. Nu hebben we te weinig mankracht om een inhaalslag te maken.’ Waar is dit volgens Thewissen precies mis gegaan? ‘Dat is moeilijk te zeggen, daar zijn meerdere redenen voor. Misschien heeft ANS daar ook een bijdrage aan geleverd en kan ik de vraag beter aan jullie stellen.’

Hebben we hier niet te maken met een schijnmaneouvre om straks met een nieuwe partij toe te slaan, zoals eerder geopperd? ‘Absoluut niet, dit is echt geen geintje’, benadrukt Thewissen. ‘Ik ben daar in ieder geval niet mee bezig en zover ik weet de mensen om mij heen ook niet.’ Nog niet overtuigd? De site van Siam is al uit de lucht gehaald. Een verklaring was blijkbaar te veel moeite, de geïnteresseerde wordt linea recta doorgestuurd naar Nultweevier.