Mirjam van Dam meest inspirerende student

Voor het derde jaar op een rij komt studentenwebsite Nultweevier.nl met de lijst van meest inspirerende studenten. De top vijftien wordt dit jaar aangevoerd door duizendpoot Mirjam van Dam, die zich vorig jaar politiek functionaris van de koepel Christelijke Studentenverenigingen Nijmegen (CSN) mocht noemen en nu voorzitter is van de Charitatieve en Culturele Koepel (CHECK). Daarnaast is Van Dam actief lid van Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators en wist ze vorig collegejaar ook nog eens 105 studiepunten binnen te slepen.

Plaats twee wordt bezet door Mike Ligthart, vorig jaar onder andere theater-programmeur bij Cultuur op de Campus en mede-oprichter van CHECK. Katja Franzen werd derde op de lijst. Deze HAN-student leidt naast haar studie een sportief leven, als schaatser op topniveau mocht ze zich in 2013 al Nijmeegse sportvrouw van het jaar noemen.

Iedereen kon studenten nomineren en op basis van kwaliteit van de extra-curriculaire activiteiten en de studieresultaten koos een viertallige jury deze vijftien lichtende voorbeelden.