Directeur DSZ vertrekt

Wim Brand, de directeur van Dienst Studentenzaken (DSZ) zal per 1 mei zijn functie neerleggen. 'Ik mag terugkijken op een zeer boeiende en inspirerende tijd waarin de Dienst Studentenzaken kon uitgroeien tot de studentgerichte organisatie die het eind vorig jaar was.'

In december 2001 werd Brand, na een flinke reorganisatie binnen de universiteit, directeur van DSZ. 'De dienst bloeide in de loop der jaren op tot een studentgerichte serviceorganisatie die op het gebied van de beleidsvoorbereiding en -uitvoering een forse kwaliteitsslag heeft gemaakt', vertelt hij.

Voor de directeur was er ook minder goed nieuws, zo werd hij in 2010 ernstig ziek. Sindsdien heeft hij ervaren dat hij het niveau van voor zijn ziekte niet meer kon halen. In goed overleg met het College van Bestuur en de clusterdirecteur heeft Brand besloten te stoppen.

De directeur van DSZ zal nog wel zijn nevenfuncties voor de RU blijven uitvoeren, omdat hij daar naar eigen zeggen 'met plezier nog een zinvolle bijdrage kan leveren.' Daarnaast zal hij enkele projecten opzetten die van 'strategisch belang' zijn voor de universiteit. Het gaat dan om onder andere het opzetten van een VIP-alumni-netwerk, wat in samenspraak met het bestuur van SNUF gaat gebeuren. 'In deze projecten komen mijn ervaring en expertise goed van pas', aldus Brand.

Na het vertrek van Jeroen Pohlmann is Brand dus de tweede directeur die vertrekt.