Campusboekenwinkel terug van weggeweest

Vanaf vandaag kun je weer op de campus terecht voor je portie leesvoer, op de plek van de oude Studystore opent boekhandel Roelants haar derde filiaal in Nijmegen.

Hoewel al een aantal studenten en medewerkers de nieuwe winkel doorspitten, zijn nog niet alle kasten gevuld. Op een karretje liggen boeken klaar die nog een plek moeten krijgen op de planken.

Niet alleen voor boeken kun je terecht bij de nieuwe winkel: in het pand vind je ook een Global Lounge voor internationale medewerkers. George Lake, medewerker van de Global Lounge, vertelt dat er voor internationale stafleden nog geen duidelijk informatiepunt was, zoals het International Office voor studenten is. Global Lounge zal lezingen, filmavonden en Engelstalige informatiebijeenkomsten organiseren . 'Er komt bijvoorbeeld een legal service, waar buitenlandse medewerkers worden geholpen met hun belastingaangifte en huurcontracten.' De officiƫle opening van de ontmoetingsplek is pas in juli, dan zal de inrichting compleet zijn met volle boekenkasten, meer banken en multimedia, waaronder een groot scherm waarop films kunnen worden vertoond.

globallounge