Broodje Bal: NSRV Phocas

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: NSRV Phocas

Vereniging Zo'n vijftien leden van het promoteam van roeivereniging Phocas zitten in kekke shirtjes gezellig met elkaar te praten als wij bij ze aanschuiven aan tafel. Het gesprek wordt voornamelijk gedomineerd door het tevreden roepen van het aantal nieuwe aanmeldingen bij de vereniging. Tijdens de Open Roeidagen die Phocas deze intro organiseert, proberen de sportfanaten zoveel mogelijk nieuw vleesch in hun bootje te loodsen en dat blijkt goed te lukken. Wie bij een sportvereniging als deze een gezonde, voedzame maaltijd verwacht, komt bedrogen uit. Op het menu staat drie dagen lang broodjes shoarma.

Locatie Een paar lange cantustafels staat opgesteld in de tuin van de Villa van Schaeck. Helaas is de zon al ondergegaan en is de tuin nu verworden tot een winderig hol. Toch wordt gepoogd nog enige introsfeer te brengen door een stel boxen, waaruit op vol volume top40-hitjes schallen.

Smaak Hier geen schrale pita-broodjes met waterige Albert Heijn-shoarma. Phocas serveert grote hompen Turks brood, ijsbergsla, tomaat en komkommer en heuse lamsshoarma. Het is zonde dat de skottelbraai waarop het vlees wordt gebraden een keer wordt omgegooid, waardoor al dat eten op de grond beland en er even gewacht moet worden. Als we dan eenmaal ons eten hebben bemachtigd, zitten we na twee broodjes bomvol. Gezond is het niet, lekker mals en vullend wel.

Gezelligheid De Phocanen zitten voornamelijk met elkaar te kletsen en de introkindjes eten enigszins schuchter hun broodje op. Er hangt een gemoedelijk sfeertje, maar veel wordt er niet gedaan om er een feestje van te maken. Toch is het misschien ook wel even lekker rustig zo: na al die dagen van superenthousiaste promoteams om je heen is het kalmpjes opeten van de maaltijd een welkome afwisseling.

Eindoordeel 7

Eerder aten we al bij Onafhankelijk Herendisipuut Equus Albus, studentenvakbond AKKU en Onafhankelijk Herendispuut Los Hombres Locos.