Broodje bal: De Loefbijter

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Elk jaar tijdens de introductie schuift ANS aan en prikt ze een vorkje mee. Deze keer: zeilvereniging De Loefbijter

Vereniging: De doorgewinterde zeilers van de Loefbijter voelen zich als een vis in het water wanneer zij de hongerige eerstejaars bedienen. Ze verwachten maar liefst 250 eters deze avond. Desondanks is er geen greintje stress te bekennen bij de verenigingsleden. Het promo-praatje wordt strategisch vóór de maaltijd gehouden, zodat niemand gegeneerd met volle mond hoeft te luisteren. De strekking van het verhaal is duidelijk: de Loefbijter is een vrijblijvende vereniging die regelmatig op het water vertoeft maar ook niet vies is van een biertje.

Locatie: De vrolijk gekleurde stoelen op het terras van Sjors en Sjimmie aan het koningsplein geven het tapasmenu een authentieke sfeer. Het eten is prachtig op de borden gedrapeerd, een schril contrast met de plastic borden en bestek die al op tafel lagen te wachten. Dit versterkt echter wel het studentikoze gevoel van de avond en dat heeft ook zo zijn charme.

Smaak: Als deze eetactie met een woord te beschrijven was, zou dat 'veelzijdig' zijn. Vooraf wordt brood met aïoli geserveerd, direct gevolgd door een schaal met salade, olijven, tortilla’s en dipsaus. Als hoofdgerecht is er onder andere een heerlijk malse kipsaté, gehaktballetjes in pittige tomatensaus en verse groentesalade. Daarnaast gaan er nog grote schalen gebakken aardappelen rond en voor de vegetariërs zijn er diverse salades. Als toetje is er meloen, een aangename verkoeling na de pittige sausjes. Kortom, er is veel keus en voor ieder wat wils, en dat voor een zeer student-verantwoorde prijs.

Gezelligheid: De zeilers lijken zich niet zo druk te maken om het wanhopig bij elkaar sprokkelen van nieuwe leden. Ze maken hier en daar een geïnteresseerd praatje, maar schrikken de eerstejaars niet weg met opdringerig gebabbel. Dit komt de gezelligheid zeer ten goede. Er is geen harde muziek en ook geen wilddansende verenigingsleden, daarvoor in de plaats kun je hier lekker eten en uitrusten van het drukke introductieschema.

Eindoordeel  9+

Eerder beoordeelde ANS al de intro-hap van Carte Blanche en Aquila en van Myosotis en Iuventus.